Header

Counter

 

Bloemen planten.

Ik heb een voorkeur voor cactussen. Dit in tegenstelling tot Tom die de scherpe naalden van deze mooie planten(?) een ramp vindt. Ik moet toegeven dat er een aantal zijn die niet of zeer moeilijk handelbaar zijn. Als ze om de een of andere reden verplaatst moeten worden is Tom natuurlijk de aangewezen man om mij daarbij te helpen. Dat doet hij wel maar meestal krijg ik dan allerlei nare opmerkingen over de planten te horen. Hij zegt altijd " ik houd ook niet van scherpe of stekelige vrouwen" en dus ook niet van dat soort planten. Ik heb een aantal cactussen die heel uitbundig bloeien.

Cactus2 In juli bloeide een lidcactus die bij ons in de serre staat. Om liefhebbers mee te laten genieten heeft Tom een aantal foto's genomen en hier geplaatst.  Hier staan de knoppen op springen. Het is dan rond 8 uur in de avonden twee uur later waren ze helemaal open.
Cactus2 Cactus2
De volgende ochtend zijn deze 2 foto's genomen. Binnen 24 uur na het openen hingen de bloemen helemaal slap en moesten ze verwijderd worden.

 

De Tuin

Zoals Tom al vertelde ben ik gek op tuinieren en trots op wat ik nu heb bereikt. Tom is er als het echt teveel wordt en uiteraard voor het zware werk. Om jullie een idee te geven hoe de tuin eruit ziet volgen t.z.t. hieronder een aantal foto's. Klik op de foto's om ze groter te zien.

Tuin2 tuin3 tuin4 tuin5 tuin6 tuin7